Mario Roig Vila naix a Albaida (València), inicia els estudis musicals a la Unió Musical d’Albaida «L’Aranya» amb Alexandre Cerdà Belda, continua els seus estudis de trombó al Conservatori Professional, «Melchor Gomis» d’Ontinyent amb Francisco Nájera Perona on obté el premi fi de grau, posteriorment es trasllada al Conservatori Superior de música «Manuel Massotti Littel» de Múrcia on finalitza el grau superior de trombó amb el professor Mario Calvo Ponce.

Ha realitzat cursos de direcció amb els compositors Franco Cesarini, Ferrer Ferran, José R. Pascual Vilaplana i instrumentació amb Ramon García Soler i Oscar Navarro, ha participat en el curs d’arranjaments i
composició de la universitat Berklee València el juliol del 2013.

Ha treballat com professor de trombó en Diverses escoles de música, així com director de «L’Escola Municipal de Música d’Albaida».
Ha compost per grups de cambra, grups de dolçaines i per a banda en els quals ha rebut diversos premis de composició.

Ha estat l’encarregat de compondre l’obra obligada en el XXIX certamen de música de Moros i Cristians d’Elda 2014 amb la marxa mora, «Moro de Plata».

Ha estat convidat a dirigir les seves obres en concert en nombroses bandes, així com formar part del jurat en diversos certàmens.

Ha estudiat direcció de banda a «Allegro Centro Musical» amb Ferrer Ferran.

Està diplomat per la «Royal School of Music» de Londres en direcció de banda.

Ha estat director titular de la «Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí», de la «Unió Musical d’Atzeneta», el la colla de dolçainers i percussió de Muro «La Xafigà», de les colles de dolçaines i percussió «la Colla d’Ontinyent» i de la «Unió Musical Contestana» de Cocentaina.

ACTUALMENT:

És professor de trombó a més de cap d’estudis al Conservatori Professional Municipal de Música d’Albaida.

Estudia composició al Conservatori Superior Òscar Esplà d’Alacant.

És director titular de la Societat Musical La Pau de Beneixama.

marioroigvila@hotmail.com
665 973 243

Mario Roig Vila

 

mario-roig-vila-logo