La Societat Musical ‘La Pau’ de Beneixama decideix formar la seua pròpia Escola de Música l’any 2008 després d’haver estat els anys anteriors considerada com “aula adjunta” al Conservatori de Música de la veïna localitat de Villena.

Som Aurora Payá Ribera i Jaume Pascual Sirera, amb el suport de la directiva de la Societat, els qui confien en portar a terme aquest projecte, proposant una escola accessible a tot el poble i veïns seguint l’article 39, apartat 5, de la Llei Orgànica 1/1990 de 3 de octubre d’Ordenació General del Sistema Educatiu.

Eixe mateix any s’inclouen els dos primers cursos de Grau Elemental amb les assignatures de llenguatge musical, cant coral i les especialitats d’oboè, flauta, clarinet, saxòfon alt i tenor, trompeta, trombó, trompa, tuba, percussió i piano, per a així els següents anys anar incloent un curs més de llenguatge musical, a més del conjunt instrumental per als alumnes de 3er i 4rt de Grau Elemental. Així doncs, els alumnes que tinguen aprovat els primers quatre cursos del Grau Elemental, podran accedir a la Banda de la Societat Musical ‘La Pau’ realitzant una prova davant el Director de la Banda, un directiu i el mateix professor d’instrument. A partir d’aquest moment l’alumnat podrà fer la prova d’accés al Conservatori, però des de l’Escola li oferim la possibilitat de cursar 1er i 2on del Grau Mitjà, ja que s’anima i es demana, una vegada incorporat a la Banda, continuar estudiant, almenys, dos cursos més. Cal destacar també la formació d’un curs d’adults, donant-los la possibilitat a aquells que per diversos motius no van poder formar-se musicalment, fins i tot de formar part de la Societat com a músics.

Així, avui en dia contem amb 40 alumnes d’entre menys de 8 anys i més de 40 cursant les modalitats de 1er de Grau Elemental a 2on de Grau Mitjà de llenguatge musical, 1 curs d’adults, cant coral , conjunt instrumental, piano complementari i música i moviment, cobrint totes les especialitats nomenades anteriorment. Al 2012 es porta a terme un nou projecte, que no és altre que aconseguir agrupar les Escoles de Música de Beneixama, Camp de Mirra i la Canyada en una única Escola. Així, comencem aquest curs 2012/13 unint-nos amb els companys de la Banda de Música Santa Cecília de Camp de Mirra.

Escola de música