Concert Mig Any Fester 2016

publicado en: Concerts, Notícies | 0

Com tots els anys, en el mes de març te lloc el concert de Mig Any, on la Societat Musical La Pau de Beneixama ens oferirà una primera part dedicada a la música festera i una segona part a música simfònica.

Enguany podem dir que és un concert especial per a tots nosaltres, ja que és el primer d´una nova etapa baix la direcció del nou mestre, Mario Roig Vila.

A continuación, presentem el programa d’aquest concert:

PRIMERA PART

· Any d’Alferis – Marxa Mora (Amando Blanquer)
· Gentileza 72 – Marxa Cristiana (José Pérez Vilaplana)
· Teresa Silvestre – Pasdoble (Mario Roig Vila)
· Santiago Capità Abencerraje – Marxa Mora (Saül Gómez Soler)
· Tormenta Pirata – Marxa Cristiana (Ramón García i Soler)

SEGONA PART

· Arte* – Pasdoble Simfònic (Juan Bta. Francés Parra)
· La Leyenda del Beso – Suite Simfònica (Douglas McLain)
· El Racó de l’Or – Poema Simfònic (Saül Gómez Soler)

Destacar el pasdoble simfònic-flamenc Arte del compositor local Juan Bta. Francés Parra. Es tracta d´una obra estrenada en aquest concert i en la que contem amb la col·laboració del propi compositor, que és l´encarregat de dirigir-la.

Aquesta obra està inspirada en la força, el ritme, la solera, la desimboltura i l’essència de l’art del flamenc. L’autor adapta aquests elements creant una peça amb forma de pasdoble clàssic però amb una extensió més llarga i un tractament armònic contrapuntístic elaborat, colorista i rítmic, la qual cosa conferix la denominació de pasdoble simfònic. Cal destacar en aquesta peça l’ús d’una gran quantitat d’instruments de percussió així com l’ús del caixó flamenc, instrument imprescindible en aquest estil musical que és interpretat i dansat per tot el món però amb orige propi d’Andalusia.