Capa i Casco

publicado en: Gravacions | 0

Aquest disc compacte titulat Capa i Casco va veure la llum gràcies a la capitania que ostentà en l’any 2005 la Filà Tomasines.

El CD recull la gravació del concert de la Societat Musical ‘La Pau’ de Beneixama, celebrat el dia 12 de març de 2005 al Teatre Salesians d’Alcoi.

La banda va estar dirigida pel director Ramon Garcia i Soler, el qual és al mateix temps compositor de les obres que s’estrenaren en la segona part del concert.

Per a començar, la Filà va elegir pasdobles i marxes relacionades amb la Filà, ja siga per les persones a les quals van dedicades o pel ja tradicional ús que en fan de les mateixes al si de la Seua Festa.

Cal destacar que la primera part va acabar amb l’estrena de la marxa cristiana Amado Capità, del compositor contestà José Francisco Molina Pérez, dedicada al Capità de dita Filà.

La segona part va començar amb la marxa cristia La Rosa i el Drac, obra escrita l’any 2004 per a la favorita de l’Alferes, María Navarro, i composta pel també contestà Francisco Valor Llorens.

Per a finalitzar van incloure l’estrena de les quatre obres festeres que la Filà Tomasines va encarregar al compositor Ramon Garcia i Soler, per tal de conmemorar la seua capitania i acompanyar els actes de les festes.

Amado, Pope, Ministre i Paco Jover restan totes dedicades a personatges que han ostentat el càrrec de Capità al llarg de la història de la Filà. Encara que aparentment són obres diferents, les quatre peces estan concebudes com un únic cos creatiu, com si es tractara d’una suite en quatre moviments o d’una banda sonora. Els mateixos temes i motius podem trobar-los al llarg de les peces, en què se’ls desenvolupa i varia, per tal d’aconseguir la major unitat possible, tot i respectant els paràmetres que diferencien cadascun dels gèneres utilitzats. Dins d’aquest entramat temàtic, cal destacar les repetides referències al ‘Valset de les Tomasines’ i a l’Himne de Festa, en unes ocasions de manera explícita i en altres estilitzant el discurs.

Fitxa tècnica:

Nº de Catàleg: 036BV05CD
Dipòsit Legal: A-245-2005

SOCIETAT MUSICAL LA PAU DE BENEIXAMA
Director: RAMÓN GARCÍA I SOLER

Producció executiva:
FILÀ TOMASINES

Producció i edició:
AUDIOART

Gravació:
DAVID RICO

Masterització:
RAFA MONLLOR

Disseny:
CRESOL

Portada:
Miquel Peidro

Contingut del disc:

Primera Part:

1 – Tayo (Pasdoble) – Francisco Esteve Pastor – Escoltar
2 – Ramón Petit (Marxa Cristiana) – J. Francisco Carchano Moltó
3 – Juanjo (Marxa Mora) – Francisco Esteve Pastor
4 – Ja baixa l’Àgila (Marxa Cristiana) – Francisco Esteve Pastor
5 – Oh Artista (Pasdoble) – J. Coldeira
6 – Amado capità (Marxa Cristiana) – J. Francisco Molina Pérez

Segona Part:

7 – La Rosa i el Drac (Marxa Cristiana) – Francisco Valor Llorens
8 – Amado (Pasdoble dianer) – Ramón García i Soler – Escoltar
9 – Paco Jover (Marxa Cristiana) – Ramón García i Soler – Escoltar
10 – Ministre (Marxa Processional) – Ramón García i Soler
11 – Pope (Marxa Cristiana) – Ramón García i Soler
12 – Himne de Festa – Gonzalo Barrachina Sellés i Eugenio Moltó Botella