Article Programa Festes 2017

publicado en: Articles | 0

Article de la Societat Musical La Pau de Beneixama per al Programa de Festes de Moros i Cristians 2017 de Beneixama escrit pel nostre president, Ernesto Romero Sarrió.

Aquest any acaba el nostre 175 Aniversari. Sabem que la nostra història de tants anys és molt important, però sobretot és una cosa va més enllà: És una forma de vida al voltant de la música. La majoria de músics som aficionats. Hem donat gran part de la nostra vida a estudiar solfeig i un instrument, assajant per poder estar a la Banda i gaudir tant de la música com de la satisfacció d’estar col·laborant en quasi tots els actes del poble. Una cosa molt gran.

Com acte principal del 175 Aniversari devem recordar el Concert que vam realitzar el passat Octubre a Alacant en l’ADDA (Auditori de la Diputació d’Alacant). En ell vam tornar a interpretar el pasdoble simfònic-flamenc «Arte», del compositor local Juan Bautista Francés Parra i, per descomptat, el pasdoble «A la Pau de Beneixama», composat pel nostre Director Mario Roig Vila i dedicat al nostre aniversari, un regal que no acabarem mai d’agrair-li.

Hui en dia estem tots connectats de forma virtual. Ens comuniquem a través del telèfon, whatsapp, xarxes socials, en fi, noves tecnologies que fan cada volta menys físic el contacte humà. És per això que la Banda és el complement perfecte per a l’educació dels nostres joves. Com si es tractara d’un equip esportiu, la música fa que els joves, de forma ben dirigida pel seu director o professor i amb una gran coordinació, puguen anar tots a una i fer una melodia perfecta, una cosa que sense dubte és molt important per la seua educació i desenvolupament humà. Ho vam poder vore aquest mes de juny al Festival de Música Jove de Villena, on l’escola de música Camp de Mirra – Beneixama va tindre una gran actuació.

També cal ressaltar la ràpida adaptació a la Banda del nostre Director, Mario Roig Vila, que des del primer moment ha reconegut la nostra filosofia com a entitat i Banda i, amb la professionalitat i experiència que atresora com a director i compositor, unides a un magnífic sentit de l’humor, fa dels assajos actes amens i agradables, cosa important i difícil hui en dia.

Sabem que la banda no deixarà mai de celebrar aniversaris, és normal, però aquest és el nostre, el dels músics que hui estem formant part d’aquesta entitat, i tan sols volem que les pròximes generacions ho passen bé i treballen per fer la banda més gran, si cap.

Bones festes a tots.


Podeu consultar més informació sobre les festes de Moros i Cristians de Beneixama des dels següents enllaços:

Beneixama.es

MorosiCristiansBeneixama.com/

Programa de Festes 2017